€17,95

10 Years Old White Port

10 Years Old White Port
Wijnstreek: Douro, sub-regio’s Cima Corgo

Wijnhuis: Andresen

Druivensoort: Arinto, Códega, Malvasia, Rabigato

Alcoholpercentage: 19,5%

Drinktemperatuur: 12-14°C

Andresen maakt uitstekende port sinds 1845 en is een van de zeer weinige huizen dat nog volledig in familie eigendom is. De druiven van deze witte port worden zorgvuldig en selectief geoogst. Ze worden zachtjes gekneusd met de voet in de daarvoor bestemde bakken, 'lagares' genaamd. De druiven worden niet ontsteeld en krijgen een inweking van een dag in RVS vaten voordat de vergisting begint. Deze vergisting duurt twee dagen en wordt halverwege gestopt door de toevoeging van wijnalcohol. De wijn rijpt tot de botteling in oude, houten vaten met een inhoud van 600 liter. Het hout geeft geen smaak meer af, maar zorgt wel voor een natuurlijke rijping. De uiteindelijke blend wordt gemaakt van verschillende wijnen en is gemiddeld tien jaar oud. De wijn wordt gemaakt in Quinta das Aranhas in de Douro en daarna opgeslagen in Vila Nova de Gaia, de wijk aan de overkant van Porto. De kleur is licht oranje. In de neus mooie aroma’s van sinaasappel, mandarijn, perzik, walnoten en krenten. Delicaat en zacht in de mond, fruitig met houtrijpingstonen.
Lekker als gekoeld aperitief of bij desserts op basis van sinaasappel, zoals sinaasappelcake met walnoten Ook heerlijk bij harde kazen met noten en gedroogd fruit.

Verpakt in mooie geschenkkoker! Prijs per fles van 0.5 ltr € 17,95 en is gewoon per fles te bestellen (alle getoonde prijzen zijn incl. BTW)
Beoordelingen

Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
0 items
Fabrikant Info
Andere artikelen
Belvino