€12,95

La Butinière Blanc 2022

La Butinière Blanc 2022
Wijnstreek: Languedoc-Rousillon - AOC Limoux

Wijnhuis: Cave Anne de Joyeuse, Limoux

Druivensoort: 100% Chardonnay

Alcoholpercentage: 13,5%
Drinktemperatuur: 11-12°C

Een baanbrekend project van Anne de Joyeuse om het milieu te beschermen, het "Protect Planet" -programma verbetert de terugkeer van bijen in de wijngaarden. Zij getuigen van de kwaliteit van hun landbouwmethoden en het effect op het milieu. Deze wijn is gemaakt van een selectie van de beste wijnranken. Alle druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd, zodat alleen de beste druiven worden geperst. De most wordt vervolgens overgebracht naar Franse eiken vaten om te gisten. Het sap wordt elke dag geroerd om de wijn te 'voeden'. Hij wordt vervolgens 8 tot 9 maanden in de vaten gerijpt. De wijn heeft een lichtgele kleur met gouden reflecties. Aroma’s in de neus van geconserveerd fruit (abrikozen), witte perzik en grapefruit, die zich openen in de perfect in balans zijnde smaak. Hierdoor ontwikkelt zich een minerale stijl met zachte tonen van honing en delicate vanille en een zeer lange afdronk. Deze Chardonnay kan het beste 30 minuten worden gedecanteerd voordat hij wordt geserveerd bij een temperatuur van 12°C.
Heerlijk bij gestoomde coquilles, gegrilde gamba's, gerolde tongfilets met eekhoorntjesbrood, kip met rivierkreeftjes of een kalfsrib met morieljes. Ook lekker bij Gruyère de Comté of geitenkaas.

Let op nog 4 flessen 2021, de nieuwe is 2022! Prijs per fles € 12,95 en is gewoon per fles te bestellen. (alle getoonde prijzen zijn incl. BTW)
Beoordelingen

Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
0 items
Fabrikant Info
Andere artikelen
Belvino